Suomeksi in English på svenska
Yritystoiminta
Elin­kei­noe­lä­mä
Yri­tys­pal­ve­lut
Yri­tys­ton­tit »
Vuokrattavia toimitiloja
Yri­tys­ha­ke­mis­to »
Aakkosellinen yritysluettelo
Merikarvian yrittäjäyhdistykset
Yritystoiminta > Elinkeinoelämä
« Edellinen | Seuraava »

Elinkeinoelämä

Hollantilainen M/S Robijn saapumassa Merikarvian satamaan.
Monipuolinen elinkeinorakenne
Merikarvian monipuolinen elinkeinorakenne koostuu maa- ja metsätaloudesta. Kalastuksen osuus on nykyisin noin 14 %. Palveluelinkeinot työllistävät yli puolet ammatissa toimivasta väestöstä, teollisuus- ja rakennustoiminta noin 33 %.

Maatiloja ja ammattikalastajia
Toimivia maatiloja on noin 110, joiden päätuotantosuuntina viljanviljely sekä lypsy- ja lihakarjatuotanto. Ammattikalastajia toimii parikymmentä, joista suurin osa sivutoimisia. Kalastus on pääasiassa rysillä ja verkoilla tapahtuvaa rannikkokalastusta. Merilohen ja siian pyyntiin käytetään lähes yksinomaan hylkeenkestäviä push up-rysiä, mutta silakanpyyntiinkin Merikarvialla on hylkeenkestävä rysä. Tärkeitä saaliskaloja ovat myös meritaimen ja made.

Yli 200 yritystä
Teollisuuden tärkeitä toimialoja ovat mekaaninen puunjalostus, metallituotteiden valmistus, ja muovituotteiden valmistus. Merikarvialla on noin 230 toimivaa yritystä.

Saha työllistää eniten
Suurin työnantaja on Metsä Fibre Merikarvian saha.

Metallisia tai muovisia vesijohtotarvikkeita valmistetaan kuudessa yrityksessä. Suurimmat niistä ovat Meriser Oy, Merikarvian LVI-Tuote Oy ja Konetyöstö Kuusinen Oy.

Muita tunnettuja yrityksiä ovat mm. Lassila&Tikanoja Oyj Muoviportti (uusiomuoviraaka-aineet), Stryni Oy (CNC-koneistukset), Mustakosken Puutarha Oy (tomaatit) ja SAUPLAST(Seapack Oy)muovikalvotuotteet, muovikassit ja -pussit).

Matkailuala kasvussa
Matkailun merkitys voimistuu jatkuvasti. Tunnettuja matkailukohteita ovat Koivuniemen Herra, Mericamping ja Eumer Fishing Center. Lukuisat loma-asukkaat ja matkailijat muodostavat Merikarvian monille kauppaliikkeille ja palveluyrityksille tärkeän asiakaskunnan.
Päivitetty 12.6.2018 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi