Tämä sivu on tulostettu Merikarvian kunnan internet-sivuilta (www.merikarvia.fi)Matkailu ja vapaa-aika > Nähtävyydet > Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo on entinen Kuvaskankaan lasitehtaan konttorirakennus. Museossa on neljä teemanäyttelyä: sekatavarakauppa, sahatyöläisen huone 1930-40 luvuilta, elinkeinojen kuvausta sekä kansakoulunopettaja Ines Tommilan (1875-1959) elämästä kertova näyttely.
Kotiseutumuseon entinen elämä

Tuorniemen lasitehtaan johtaja ja osakas apteekkari F.W. Palander osti Mattila -nimisen tilan Matti Näsiltä ja sai luvan perustaa lasitehtaan vuonna 1857. Tehdas rakennettiin vuonna 1860. Satakunta-lehti kirjoitti "Hiljakkoin on perustettu Kuvaskangas -niminen lasiruuki, sen tiedetään tekevän hyvin puhtaan ja koreen lasin, johon ensimmäisestä osasta saattaa olla syynä se hienoinen ja valkoinen santa, joka siellä entisellä merenpohjakankaalla löytyy varsin runsaasti."
Palander perusti oman lasikaupan apteekkari Wahlroosin taloon porissa. Tehdas meni konkurssiin vuonna 1869. A. Ahlsröm osti tehtaan samana vuonna ja myi sen vuonna 1874 nimismies O.Petterssonille. Tehtaan toiminta lopetettiin vuonna 1884.
 Merikarvian kunta • puh. 044 724 6333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi