Suomeksi in English på svenska
Ajankohtaista
Kuulutukset ja ilmoitustaulu
Ta­pah­tu­ma­luet­te­lo
Ajankohtaista > Kuulutukset ja ilmoitustaulu > Korona-näytteenotto muuttaa Maantiekadulle

Korona-näytteenotto muuttaa Maantiekadulle

Julkaistu 8.10.2020
Näkyvissä 8.10.2020 - 30.11.2020
kartta.jpg (Valokuva, 2 313 kt)
Korona-näytteenotto muuttaa Maantiekadulle

Porin perusturvan korona-näytteenotto muuttaa Maantiekadulle (os. Maantiekatu 31). Maanantaista 12.10. alkaen korona-näytteenotto palvelee ajanvarauksella arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 9-16.

Korona-näytteenottopisteelle ajetaan Rauhanpuiston suunnasta Veturitallinkadun kautta. Ajoreitti on merkitty opastein. Näytteenottopiste sijaitsee B3-siiven päädyssä, liitteen kartan osoittamassa kohdassa.

Korona-näytteenottoon tuleva asiakas pysäköi autonsa näytteenottopisteen eteen ja siirtyy kyltillä merkittyyn sisätilaan näytteenottoa varten. Henkilökunta hakee asiakkaan ulko-ovelta. Sisätilassa ei ole jonotusmahdollisuutta tartuntariskien minimoimiseksi, joten asiakkaan tulee saapua paikalle vasta hänelle varattuna aikana. Henkilökunta ohjaa näytteenottoon tulevaa asiakasta toimintatavoista.

Näytteenoton jälkeen asiakas ajaa pois piha-alueelta Maantiekadulle kartan osoittamasta kohdasta. Myös poistumisreitti on merkitty opastein liikenteen sujuvoittamiseksi.

− Syksyn viilenevien säiden myötä siirrämme korona-näytteenoton sisätiloihin, jotta näytteet voidaan ottaa sekä asiakkaan että henkilökunnan kannalta inhimillisissä oloissa. Sisätiloissa palvelemme vain yhtä asiakasta kerrallaan tartuntariskien minimoimiseksi. Näytteenottoon tulevien lasten kohdalla vanhempi voi kuitenkin tulla tilaan yhdessä lapsen kanssa, kertoo infektiovastaanoton vastuulääkäri Taru Kleemola.

Infektiovastaanotto jatkaa toistaiseksi toimintaansa Otavankadulla (os. Otavankatu 3). Sinne ohjaudutaan ajanvarauksella, puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvion perusteella. Hengitystieoireisia asiakkaita ei hoideta muilla terveysasemilla.

Jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, ota yhteys koronaneuvontapuhelimeen, joka palvelee numerossa 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Koronaneuvontapuhelimessa sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja sinut ohjataan tarvittaessa koronatestiin (os. Maantiekatu 31) tai infektiovastaanotolle (os. Otavankatu 3). Voit tehdä myös netissä oirearvion osoitteessa omaolo.fi. Muissa asioissa soita keskitettyyn ajanvaraukseen, jonka puhelinnumero on 02 621 5000 (arkisin klo 8-16)

Lisätietoja antavat:
Taru Kleemola, infektiovastaanoton vastuulääkäri, puh. 044 701 0509
Minna Sipola, osastonhoitaja, puh. 044 701 3726

Liite: Kartta_korona-näytteenotto Porin perusturvassa

Tämä viesti on lähetetty Porin kaupungin toimittaja- ja sidosryhmäjakelulla. Tietosuojaselosteen löydät verkkosivuiltamme.
Päivitetty 8.10.2020 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy