Suomeksi in English på svenska
Matkailu ja vapaa-aika
Sata saaren rantaa -karttahanke
Galleria Vanha Savu
Majoituspalvelut, ruoka- ja kahvipaikat
Räätälöi retkipaketti ryhmällesi »
Näh­tä­vyy­det »
Vuokrattavat juhlatalot »
Me­ri­cam­ping
Ur­hei­lu­ta­lo
Jää­hal­li »
Jukola Camping
Ret­kei­ly
» Merikarvia Highlights -reitit »
» Purupakan retkeilyalue
» Lintutornit ja lintujen tarkkailupaikat
» Melontareittikartta Merikarvianjoella ja merellä
» Maakunnallisesti arvokkaiden kohteiden kartat
» SataSykkeli on Karhukuntien pyöräilyreittikarttapalvelu
Rat­sas­tus
Ul­koi­lu »
Ve­nei­ly
Kalastusta joella ja merellä »
Krookan satama »
Ouran saaristo »
Me­ri­kar­vian­jo­ki
Selkämeren kansallispuisto
Merikarvian murre

Retkeily


Kunta on rakennuttanut useita uusia tauko- ja levähdyspaikkoja Merikarvianjoen varrelle. Riippusillat sijaitsevat Piinukoskella ja Purupakassa. Jokien ylittäminen riippusiltoja pitkin antaa uusia mahdollisuuksia lenkkipolkujen valintaan vaihtelevassa maastossa.

Näkymä Piinukosken riippusillalta
Mukava reitti kävellä on Rantatieltä pitkin Alakylän Järvitielle,sieltä Piinukosken riippusiltaa pitkin Kytiholmaan. Matka jatkuu Soittokalliontielle ja Friikoskentielle ("PP:n kaupunkiin"). Reitin voi kulkea polkupyörälläkin.
Merikarvianjoen kodat ja Piinukosken riippusilta

Riippusilta yhdistää Fartmyyryn ja Kytiholman. 

Tälläisissa maisemissa voi kalastaa tai paistaa makkaransa Konihaarassa. 

Lankosken luontopolku starttaa Köffin pihasta. 
Lankosken luontopolku
Luontopolku sijaitsee Pori-Vaasa valtatien läheisyydessä Merikarvianjoen varressa Lankoskella. Lähtöpaikka on valtatie 8:n palvelualueelta, Ravintola Köffin kohdalta. Luontopolun pituus on noin kaksi kilometriä. Alussa on opastaulu ja reitin varrella luonnosta ja historiasta kertovia tauluja.

Luontopolku kulkee aluksi kauniissa koskimaisemassa luonnonsuojelu-alueella. Esittelytauluissa kerrotaan myös kylän mielenkiintoisesta historiasta. Polulla voi tutustua lehtojensuojelualueen monipuoliseen kasvistoon ja alueen kulttuurihistoriaan. Lankosken lehtojensuojelu-alueella kasvaa muun muassa harvinainen hento kiurunkannus ja pähkinäpensas. Luontopolun ylläpidosta vastaa Lankosken kylätoimikunta.

Lankoskella Köffin läheisyydessä on myös vanha upea kivisilta, joka on hyväksytty museosillaksi.

Köffiltä pääsee valtatien alitse vanhalle idylliselle Kahvimyllylle ja kalastajien kodalle. Myllyn vieressä on tasokas ympäri vuoden toimiva majoituspaikka Kortteeri Oiva, jossa on huoneita 2-8 hengelle.

Köffillä on infopiste ja siellä myydään kalastuslupia joelle. Yhteyshenkilöinä toimivat Köffin yrittäjät Karoliina Hakala ja Katariina Ruissalo, p. (02) 551 4191.

www.lankoski.com
Salttöön retkeilytukikohta Köörtilässä
Selkämeren kansallispuistoon kuuluva Salttöön laavu on upea retkeilykohde. Hyvin hoidettu polku ja hyvät opasteet perille asti. Sälttöössä on laavu ja nuotiopaikka. Sinne on viitoitus Pooskerintieltä.Hamskerin luontopolku
Ouran saaristossa, Hamskerin retkisataman yhteydessä, on 600 metrin pituinen luontopolku. Alue sopii erinomaisesti lintujen tarkkailuun.
Piinukosken retkeily- ja luontoreitti (Fartmyyryn luontopolku)
Polku lähtee Merikarvian keskustasta Kivirannantieltä, Vanhaa yhteiskoulua vastapäätä, ja kiertää Merikarvianjoen haarojen välisessä maastossa. Polun pituus on 2,7 km. Matkalla on vaihtelevaa metsä- ja jokimaisemaa.

Päivitetty 5.4.2017 - Tulostettava versio -
 
 
 Merikarvian kunta • Kauppatie 40, 29900 Merikarvia • puh. 044 7246 333 • etunimi.sukunimi@merikarvia.fi